Recenzje Piekarnia-Cukiernia „Klimza”. (Gastronomia) w Bytom (Śląskie)
Opis
Piekarnia-Cukiernia „Klimza” w Bytomiu to miejsce, do którego wracam z radością. Chleb i pączki? Mówię wam, to jest poezja za każdym razem! Kto by pomyślał, że w piekarni można znaleźć taką cudowną harmonię smaków i zapachów?
Kiedy wchodzę na Wojciecha Korfantego 2, od razu czuję ten niepowtarzalny aromat świeżo pieczonego chleba. Piec tam jest jak z opowieści – stare kafle, gładka cegła, a w środku magię dziejącą się na naszych oczach. Chleb razowy to mój faworyt – na pewno nie jest ciężki i mokry jak niektóre, co można spotkać gdzie indziej.
Pączki? No cóż, przy pączkach z różą można dosłownie oszaleć. Moja córka, która jest wybredna jak mało kto, rozwala się na każdym jednym. Tak, cena rośnie – z 1,90 zł do 3 zł? Hm, zastanawiam się, czy to nie zbytek. Ale czy nie warto?
Cichy pośpiech wszystkich wokół, a mimo to obsługa nieco… pomięta. Chociaż pewna pani zawsze uśmiechnięta – ona uratowuje sprawę. Klimza działa całą dobę, a ja lubię tam zaglądać – nawet w nocy. Czasem, jak się spóźnię, to pójdę z pustymi rękami, bo pączki znikają w mgnieniu oka.
No, ale wiecie, póki co, Klimza to jedna z tych piekarni, które zapadają w pamięć. Naprawdę polecam każdemu spróbować, bo każdy może znaleźć coś dla siebie.
Mapa
Godziny otwarcia Piekarnia-Cukiernia „Klimza”
Kontakt
Zobacz więcej informacji
Jeśli chcesz zobaczyć więcej informacji o tej firmie, możesz zobaczyć to tutaj: